Är du en bra sportförälder?

Är du en bra sportförälder?

Spread the love

För sent läste jag om en stad i Australien som verkligen genomförde lagar som administrerar föräldrarnas beteende vid spel. Missuppförande förtjänar utvisning från spelregionen och dessutom böter. Min ursprungliga tanke var: “Verkligen? Är det viktigt?” Efter att jag funderat över våra egna amerikanska spelvakter förstod jag att Aussies är direkt på mål. Vi har ansett att fall är upprörande eftersom situationen i Texas där teampromotorn mördade en motståndarteampromotor för att främja sin egen flickas odds för att “göra gruppen”; till något så grundläggande som att döda domaren vid en ungdomsbaseboll-match-up. När jag är i barn- / sportbranschen kan jag säga att jag har sett några nyfikna vårdstilar där ute som sträcker sig.

Efter att ha fyllt i som ordförande, mentor och utbildare i mer än 30 år har jag sett några fall som skulle vara otänkbara för den normala individen. Jag har dessutom sett några vårdnadshavare som visade mig några saker om hur jag skulle fortsätta när jag blev en förälder, och jag försöker att efterlikna dessa goda exempel konsekvent.

Målen för en anständig spelförälder borde vara liknande mål som hålls av en anständig mentor; bygga upp hela konkurrenten. Som mentor och förälder har jag försökt träna mina ungdoms uppskattningar och modellera excellenser, jag har nollställt att skapa karaktär. Självklart får jag uppenbarligen som en mentor chansen att vinna; ändå, som det står i vår Gymfinity-grupphandbok, “när priset har högre prioritet än glisen, vid den tiden kommer det inte att finnas någon tydlig metod att vinna.”

Idrottsförmyndare har ett viktigt arbete, utan dem, och utan att de gör sitt “arbete” visar sig mentorns arbete vara nästan otänkbart. Viktigast av allt, en förälder bör ge konkurrenten; det är inte bara att få barnet till rekreationscentret, men ändå ge ett spel förberett barn. För att förklara, vad sägs om att vi kontrasterar konkurrenter med racerfordon: fordon behöver bra delar, bra bränsle och en anständig förare. Egentligen som barn behöver en solid kropp (fordon), med en anständig matrutin för mat, vila och andra olika fixeringar (bränsle) precis som en anständig stabil hjärna (deras förare) för att förstå “hur man”, men ändå “varför” av deras handling. Utan racerfordonet som en fiol har mentorn inget att arbeta med.